Home / Over ons

De vrouw achter Paul Speelgoed is Lucinda Ploeger. Ze begon met het maken van een eigen wegennet, omdat ze zag dat dit miste in het les- en speelmateriaal op de school van haar eigen kinderen.

Toen ze een wegennet met de hand had gezaagd en zag hoeveel plezier haar kinderen hiermee hadden, vroeg ze zich af of ze dit niet verder kon uitbouwen. Ze zocht contact met een speelgoedfabriek en de rest is geschiedenis!

Milieubewust speelgoed

Het oorspronkelijke design van Roadmix is aangepast naar de machines en worden door middel van een laser gesneden. Hierdoor passen de stukken mooi, als een puzzel, in elkaar.

De straatjes zijn van hout gemaakt, waardoor ze om te beginnen lang meegaan. Hout is namelijk een stevig en duurzaam materiaal. Sommige scholen doen bijvoorbeeld al 10 jaar met hetzelfde pakket! Hout is niet alleen duurzaam wat betreft houdbaarheid, maar ook worden de Roadmix straatplankjes milieubewust gefabriceerd.

100% Nederlands

Alle straatplankjes van Roadmix worden in Nederland gemaakt: het is dus 100% van Nederlandse makelarij. Roadmix wordt dus niet vanuit het buitenland verscheept of ingevlogen.

Lucinda Ploeger

De interesse voor het lesmateriaal van haar kinderen, is niet zo vreemd: Lucinda Ploeger heeft zelf een achtergrond in het onderwijs. Ze heeft onder meer de Pabo afgerond en heeft zelf voor de klas gestaan. Inmiddels is ze volop bezig met Paul Speelgoed, maar staat nog regelmatig voor de klas.

Projecten: JONGleren

Paul Speelgoed werkt samen met schoolprojecten, zoals ¨JONGleren in het verkeer¨. Voor dit project worden de leskisten door Paul Speelgoed verzorgd.

Paul Speelgoed heeft contact met schoolbegeleidingsdiensten door het hele land en heeft ook lesboeken uitgegeven.